Salutació Festa Major de Montmaneu 2021

Dilluns, 30 d'agost de 2021 a les 00:00

Benvolguts i benvolgudes,

Torna la nostra Festa Major, sí, ja és aquí. Aquest any ve amb modificacions, adaptada a les normes de seguretat. Visquem-la doncs, amb il·lusió però també responsabilitat.

La Festa Major de Montmaneu arriba per segona vegada en un context difícil, després de la investida de la Covid-19 que ha impactat de forma innegable en les nostres vides. La nostra manera de relacionar-nos s’ha transformat fortament i encara no hem tornat a poder-ho fer com ens agradaria.

Per aquest motiu, hem hagut d’adaptar un cop més la programació de la Festa, amb actes a espais oberts i presencials però sense cites multitudinàries i sempre respectant les mesures de seguretat. Encara no podrem gaudir d’algunes activitats com la cercavila o el sopar popular, però hem adaptat aquelles que podem celebrar amb seguretat.

Com a contrapunt al patiment acumulat, ens disposem a gaudir de la nostra Festa Major, donant-nos novament l’oportunitat de compartir, de retrobar- nos, d’abraçar les nostres tradicions, de reivindicar la cultura i de viure la Festa. Serà una altra Festa Major diferent, però que mantindrà intacta la nostra identitat i el segell de la nostra gent.

Ha estat un any difícil, però tot i així no hem deixat de treballar per construir el poble que volem. Hem aconseguit estrenar el nou ajuntament amb la seva ampliació i remodelació integral i a la mateixa vegada hem seguit treballant en el desenvolupament  d’altres projectes com l’asfaltat de carrers i l’arranjament de les places, l’enjardinament i posterior mur de contenció de la sortida cap a Sant Guim, la nova coberta del local polivalent, la construcció d’un nou habitatge social a Cal Tiet Vell, el projecte de remodelació del Castellot, entre d’altres... un munt de projectes que ens il·lusionen i que tenim previst fer realitat durant aquesta legislatura.

Agafem força amb aquesta Festa Major per encarar un curs nou amb aquest munt de projectes i molts altres que de ben segur realitzarem. La nostra Festa Major com a dret però també com a obligació per agrair la vida, per mantenir els nostres trets diferencials i per celebrar el que som. La Festa és el batec de la nostra comunitat, l’expressió viva del nostre poble.

Visquem la Festa!

L’Ajuntament us desitja molt bona Festa Major a tots i totes!

 

Àngel Farré Carulla

Alcalde

 

PROGRAMA ACTES FESTA MAJOR 2021

Dissabte 21 d’agost

19:00h / La Sala Inauguració de l’exposició de pintures de la montmaneuenca Antonia Casanovas. Es podrà visitar fins el dia 6 de setembre. (Programes apart). Horari: de 19:00h. a 21:00h

 

Dijous 2 de setembre

18:30h / Plaça Major Caminada Popular. Hi hauran dos recorreguts, un de curt i un de llarg, fins arribar a Font de Mussa on es repartiran entrepans i refrescs per tots els participants gentilesa de l’Ajuntament. Inscripció prèvia als telèfons 93 809 20 10 (Ajuntament) o bé al telèfon 617 57 92 33 (Carme Marsà). Cal portar calçat còmode i una llanterna per la tornada.

21:30h / Plaça Major Engalanament de la plaça. Encesa de llums i traca amb l’hereuet i la pubilleta que anunciarà l’inici de la Festa Major 2021.

22:30h / Plaça Major Concert. Els reconeguts Stromboli Jazz Band, un grup de músics professionals del Camp de Tarragona, ens oferirà un magnífic concert de swing, dixieland, jazz popular i altres músiques.

Tenen una àmplia formació i experiencia en aquest àmbit i fan que les seves actuacions siguin tot un espectacle.

 

Divendres 3 de setembre

20.00h / Plaça Major Presentació i pregó del pregoner/ra.

20.30h / Plaça Major EDUARD INIESTA, Trajecte Animal, una experiència musical total. Compositor prolífic i guitarrista virtuós, Eduard Iniesta està considerat un referent de la música d’arrel mediterrània.

 

Dissabte 4 de setembre

8.30h Repic de campanes de Festa Major

11.00h - 14.00h / Plaça Major Montmaneu recicla. Per tal de facilitar la recollida selectiva al nostre municipi, el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament, a través d’ANOIA verda, farà l’entrega gratuïta d’un kit de bosses per cada domicili.

11.30h / INAUGURACIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

12.00h / Plaça Major Parlaments a càrrec de l’Excma. Sra. Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona i de l’Il·lm. Sr. Àngel Farré, alcalde de Montmaneu. Tot seguit hi haurà una actuació i un refrigeri.

12.00h - 14.00h / Ajuntament. Portes obertes per visitar la remodelació i ampliació del nou Ajuntament.

17.30h / Plaça Major Espectacle infantil. La companyia de teatre “Més Tumàcat”, ens oferirà un espectacle pels més menuts ple d’alegria i bon humor.

19.00h / Plaça Major Bingo Popular amb magnífics premis a la línea i al bingo.

22.00h / Plaça Major Concert. El reconegut grup igualadí, Karaokes Band, ens oferirà un original i animat concert on es fusiona el karaoke amb versions d’ara i abans, apte per tots els públics.

 

Diumenge 5 de setembre

12.00h / Església de Santa Maria Missa Solemne. Missa oficiada per Mn. Valentí Miserachs amb l’acompanyament musical de la prestigiosa i internacional Orquestra Costa Brava.

13.00h / Plaça Major Concert-vermut. Sardanes i música de cobla a càrrec de l’Orquestra Costa Brava.

19.00h / Plaça Major Concert de Festa Major amb la mateixa Orquestra Costa Brava.

 

Dilluns 6 de setembre

9:00h / Plaça Major Sortida cap a La Font de la Panadella amb bicicleta o a peu. En arribar, s’oferirà un esplèndid esmorzar per tots els participants.

11:00h / Pista Poliesportiva Partits de tenis taula, futbol sala i bàsquet femení entre els equips locals CARRER AMUNT - CARRER AVALL. (Tots els participants rebran trofeus cedits per la Diputació de Barcelona).

12:00h / Capella de la Mare de Déu de la Creu. Missa de difunts.

18:00h / Plaça Major Cursa atlètica. Categories infantil, juvenil i amateur, masculí i femení. (Tots els participants rebran trofeus cedits per la Diputació de Barcelona).

20:00h / Plaça Major Havaneres. El reconegut grup, “Els Pescadors de l’Escala”, ens oferirà un recull d’havaneres, cançons marineres, valsets, cançons napolitanes i cançons de taverna. Tot acompanyat pel típic rom cremat per tots els assistents.

 

 

 

Darrera actualització: 30.08.2021 | 11:21