Presentació subvenció de camins a Montmaneu

Divendres, 16 de juny de 2017 a les 00:00

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han presentat el dia 16 de juny a Montmaneu, la línia de subvencions del Govern de la Generalitat per a inversions en camins públics de titularitat local, adreçades als municipis i comarques de Catalunya, per al període 2018-2020.

La consellera Borràs ha destacat que aquest Pla de camins és resultat de l’esforç conjunt que han fet les tres conselleries per donar resposta a una petició que des del món local feia temps que es reclamava: “La necessitat d’arranjar aquests camins es produeix, bàsicament, en municipis d’una gran extensió, però amb pocs recursos i, per tant, si no hi havia l’ajuda directa per part del Govern de Catalunya, aquests camins no es podien arreglar”, ha subratllat. Borràs ha dit que tot i les dificultats pressupostàries del Govern, “les tres conselleries ens hem conjurat per fer realitat que totes les persones, visquin on visquin del nostre país, puguin viure amb la mateixa qualitat de vida, aquest és l’objectiu del Govern del país”, ha reblat.

Per la seva banda, la consellera Serret ha dit que “una bona xarxa de camins rurals és una estructura fonament que contribueix a assentar l’activitat econòmica i gent al territori”. Serret ha explicat que facilitar l'accés a serveis bàsics als pobles “vol dir facilitar que més persones puguin desenvolupar projectes professionals i de vida al voltant del sector primari i de l'entramat socioeconòmic que se'n deriva”. També ha recordat que amb aquest pla s’afavoreix l'accés a explotacions agràries i a les masses forestals per mantenir l’activitat en el sector i un medi ben gestionat. “Un pas important per a l'equilibri territorial i la cohesió econòmica, social i ambiental del país”, ha afirmat.

El conseller Rull ha assegurat que l’estat del benestar, en una part de Catalunya, també és accessibilitat. “El pla de camins és una aposta estratègica de país”, i ha afegit que “és una inversió molt important de cara al futur perquè incideix en la capacitat de transformació dels municipis”.

L’Alcalde de Montmaneu, Àngel Farre, ha agraït el recolzament de les administracions, especialment a “un poble petit com el nostre, on no tenim cap ingrés fort directe i qualsevol ajut és molt important”. El Sr. Alcalde ha explicat que a Montmaneu “vivim de l’agricultura i la ramaderia i són molt importants els camins, els necessitem” ha conclòs.

Darrera actualització: 21.06.2017 | 08:53