Montmaneu s’omple d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 00:00

Els assistents a la IX Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques van preparar uns 5.500 tastets

Aquest cap de setmana es va dur a terme a Montmaneu, la IX Trobada de la Federació d’escudelles, ranxos i sopes de Catalunya (FERSC), amb la participació dels pobles de: Albons, Campmany, Castellterçol, Gelida, Montmaneu, Ponts, La Seu d’Urgell, Verges i Vidreres. Els actes van començar dissabte a les 17 hores amb la recepció per part del Consistori i dels calderers de Montmaneu a totes les colles dels pobles participants.

A continuació, hi va haver un col·loqui per part de la Federació sobre la presència de la dona al mon escudellaire.

Seguidament amb l’assamblea que es va dur a terme, els membres de la FERSC van aprovar que Montmaneu formés part d’aquesta Federació. Notícia molt esperada per tots els calderers de Montmaneu.

Acte seguit totes les colles participants i veïns del municipi van fer un sopar a l’Hotel Bayona de La Panadella. En acabar el conjunt Vives Veus va posar punt i final als actes del dissabte.

El diumenge, durant tot el matí, i van haver moltes activitats, cal destacar la magnifica exposició a la sala de fotografies antigues de la festa de la caldera. A 2/4 de 11, desprès d’un bon esmorçar tots els pobles que van assistir a la trobada, van participar en un concurs de truita de patates, el tres guanyadors van ser Gelida, Albons i Montmaneu. També al llarg de tot el carrer Major, i va haver un mercat de productes de proximitat, jocs infables pels més petits i una demostració de tallar figures de fusta.

La Festa va estar amenitzada pel popular humorista i presentador Pep Callau que va entrevistar a tots els caps de colla i alcaldes de cada poble participant.

A les 13 hores, l’Ajuntament de Montmaneu va fer un merescut homenatge davant tot el públic assistent al mestre calderer Josep Parera Casanovas, per tota la seva tasca al front dels calderers de Montmaneu.

Després del tast de l’escudella per part de totes les autoritats i mestres calderers, es va repartir totes les escudelles, ranxos i sopes dels pobles participants, a tot el nombrós públic assistent.

I per tancar la trobada, es va fer un dinar de germanor a l’Hotel Bayona de La Panadella, amb tots els pobles assistents i els veïns/ïnes del municipi de Montmaneu que van voler assistir.

En acabar el dinar es va fer un intercanvi d’obsequis i el lliurament del cullerot a l’alcalde i cap de colla del municipi de Vidreres, que seran els qui organitzaran l’any vinent  la X Trobada.

Des de l’Ajuntament de Montmaneu, agraïm a la Federació la confiança que ens van fer per poder organitzar aquesta IX trobada. Per finalitzar també agrair a tots els veïns i veïnes que van col·laborar a la Festa i que van fer que aquesta  fos un èxit.

Com diu el nostre mestre calderer, salut i caldera.

Darrera actualització: 15.11.2022 | 13:26