La 1a caminada Montigual convida a recórrer, el 6 de novembre, el tram entre Igualada i Montmaneu dels camins de Sant Jaume i Sant Ignasi

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 00:00

Es proposen tres distàncies de 24, 15 i 7 km i totes les persones participants rebran una samarreta tècnica i gaudiran d’un dinar final, podent tornar amb bus al punt de sortida

El proper diumenge, 6 de novembre, se celebrarà la primera edició de la caminada Montigual, una iniciativa que convida a conèixer i gaudir el tram del Camí de Sant Jaume i el Camí de Sant Ignasi que transcorre entre Igualada i Montmaneu. Una ruta que permet fer passejades o practicar esport al llarg de tot l’any, gaudint de la natura i la història d’aquest atractiu entorn, al mateix temps que es comparteix ruta amb les persones que recorren els dos camins.

La caminada proposa tres opcions de diferents distàncies i per a tots els nivells. La més llarga arrencarà a les 8h des d’Igualada i constarà de 24 quilòmetres. A les 9h començarà la segona alternativa, en aquest cas de 15 quilòmetres sortint de Jorba i, a les 10h, ho farà la caminada curta de 7 quilòmetres, des de Santa Maria del Camí.

Totes les persones que hi participin gaudiran d’un dinar a l’arribada, amb fideuada, iogurt del Pastoret, beguda i cafè. I, a la finalització, podran tornar al punt de partida amb bus. Hi haurà expedicions a les 14, a les 15 i a les 16h, fent parada a Santa Maria del Camí, Jorba i Igualada. Les inscripcions ja es poden fer al web www.montmaneu.cati tenen, respectivament, un preu de 13, 12 i 11 euros, incloent una samarreta tècnica de regal.

El passat divendres, 21 d’octubre, es va fer la presentació de la caminada Montigual a l’oficina de turisme i alberg de pelegrins de Cal Maco, a Igualada, des d’on sortirà també la caminada llarga el 6 de novembre. L’alcalde de Montmaneu, Àngel Ferré, assegurava que “això suposa un punt de partida del projecte turístic al voltant del Camí Ignasià, que ja ha començat recentment a Igualada i que continuarà a Montmaneu, esperant poder tenir també aviat allotjament al municipi, per poder oferir servei als pelegrins”.

Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Montmaneu, amb el suport dels consistoris d’Igualada, Jorba, Veciana i Sant Guim de Freixenet i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 25.10.2022 | 10:07