Festa Major de Montmaneu 2023

Dimarts, 12 de setembre de 2023 a les 00:00

A pesar de les previsions de pluja, Montmaneu va poder celebrar la seva festa Major, amb un gran èxit de públic, i amb una trentena d’actes programats.

La festa va començar el dijous amb una caminada popular i posteriorment l’hereu i la pubilla del municipi, juntament amb l’Alcalde i el President del Consell Comarcal de l’Anoia, van donar inici a la Festa Major amb l’encesa de dues traques. Seguidament els cantautors locals, Miquel Garcia, Núria Admetller i Jordi Urgell ens van delitar amb la seva música fins passada la mitjanit.

El divendres es va disputar al Cafè del Poble, campionats de truc i de domino amb trofeus pels guanyadors. Des de les 10 h fins a les 14 hores a la pista poliesportiva es va celebrar partits de bàsquet femení, futbol sala i tenis taula. A la tarda després del servei del Bibliobús i de l’espectacle infantil “A pas de pallassa” es va celebrar el tradicional sopar popular. En el transcurs del sopar, es va elegir l’hereu i la pubilla que representaran el municipi de Montmaneu a la fira d’Igualada. Va acabar l’acte amb l’actuació del reconegut humorista ReEugenio.

El dissabte a les 9 hores, amb el repic de campanes de Festa Major es va donar tret de sortida a peu o en bicicleta a la Font de La Panadella, on en arribar es va oferir un esmorzar a tots els participants. Seguidament a la pista poliesportiva, un tren tripulat, festa de l’escuma i inflables  van fer les delícies de tots els més petits. A les 17 hores el grup d’animació infantil “la Sal dels Mars” va oferir un espectacle infantil. A continuació a la plaça major , va començar la tradicional Escala en Hi-Fi (playback) que ens van oferir els nostres veïns i veïnes del municipi. A les 24 hores el grup de versions Banda Neon va oferir un repertori de temes mítics dels 80’s, rock i rumba fins altes hores de la matinada.

Diumenge a les 12 hores hi va haver missa solemne amb l’acompanyament musical de la Coral Exaudio d’Igualada. En finalitzar, a la plaça Major la cobla Catania ens va deleitar amb un repertori de sardanes conegudes. A les 18:30 hores la reconeguda orquestra internacional Maravella ens va oferir un espectacle (concert) que van gaudir tots els assistents a la plaça major plena de gom a gom.  Seguidament la mateixa orquestra va fer un magnífic ball de gala fins a mitja nit.

Dilluns a les 14 hores després de la missa de difuns a la capella de la Mare de Déu de la Creu i del vermut de Festa Major ,  tots els veïns i veïnes van poder gaudir d’una gran paella popular, amb bingo , jocs de carrer per petits i grans i seguidament xocolata amb melindrós per a tothom. Per finalitzar la Festa Major el Grup d’havaneres barceloní Xarxa  va oferir el seu millor repertori. A la mitja part es va repartir el tradicional rom cremat.

Des de l’Ajuntament, agraïm a tots els espònsors que van col·laborar a la Festa Major. També a tots els veïns i veïnes del municipi que van fer un any més que l’escala en Hi-Fi fos un gran èxit.

Darrera actualització: 12.09.2023 | 16:48