Festa de la Caldera 2023

Dimarts, 21 de febrer de 2023 a les 00:00

Aquest passat cap de setmana, Montmaneu va celebrar una altra edició de la Festa de la Caldera amb una gran participació de públic. Els carrers de Montmaneu es van omplir de gom a gom. La festa va començar el dissabte amb una cercavila pels carrers del municipi amenitzada per la companyia d’espectacle Rovell de l’Ou, i va acabar a la sala del poble amb una desfilada de disfresses, llaminadures pels més petits, gresca i xerinola. En finalitzar hi va haver xocolata i melindros per a tothom. Cal destacar la comparsa organitzada pels veïns i veïnes del municipi amb el nom de "Homo Caldererus".

El diumenge a les nou del matí, l’organització va preparar un esmorzar de botifarra de pagès amb pa amb tomàquet. Durant tot el matí,  pels carrers de Montmaneu, hi van haver parades de productes d’artesania i queviures. Seguidament, l’actuació dels Moixiguanguers d’Igualada i els Castellers de Calders de Montbui van completar una magnifica actuació. Cal destacar l’actuació dels Moixiganguers d’Igualada que van fer per primera vegada a Montmaneu el castell de 4 de 8.

A continuació i va haver els parlaments, on l’Alcalde Angel Farré va destacar la importància de la Festa pels veïns de Montmaneu, essent una de les festes més antigues del nostre país. Va agrair, també, als membres de la FERSC (Federació d’Escudelles Ranxos i Sopes de Catalunya) la incorporació de Montmaneu dins la federació.

Seguidament, el calderer d’honor Samuel Reyes, Director de l’Agència Catalana de l’Aigua i la Calderera d’honor, Gisela cantant catalana que va iniciar la seva carrera en el programa “Operación Triunfo” de TVE, van dirigir unes breus paraules a tot el públic assistent.

Una vegada acabat els parlaments, els mossèn Enric García va beneïr les calderes i  es va repartir l’escudella per tot el nombrós públic existent. A la tarda a les 18 hores, els monologuistes David Sas i Angel Miralles van oferir un gran espectacle a la sala del poble.

Des de l’ajuntament volem agrair a tots els veïns/ïnes de Montmaneu per la col·laboració i implicació en la Festa que sense ells no hauria estat possible. I a tots els calderers que sota la direcció del mestre calderer Josep Parera van fer com cada any una magnífica escudella.

Darrera actualització: 22.02.2023 | 08:37