Festa Caldera 2020

Dimarts, 25 de febrer de 2020 a les 00:00

El passat cap de setmana, Montmaneu va celebrar amb gran èxit la tradicional Festa de la Caldera.

 

La festa va començar dissabte a les 18 hores amb una cercavila de carnestoltes pels carrers del nostre municipi, molt participada pels veïns de Montmaneu i pobles de l’entorn, amb l’animació del reconegut grup ¾ de 15. La cercavila va acabar a la “Sala” de Montmaneu amb una desfilada de disfresses i una gran xocolatada per a tothom.

El diumenge pel matí, a partir de les 8:00 hores, els calderes van fer l’encesa dels focs per posar a bullir les 5 calderes, més la caldera juvenil que enguany ha estat elaborada per l’Ot Palmés i l’Oriol Cruz, sota la supervisió del mestre calderer Josep Parera. Durant tot el matí, el públic va poder passejar per tota la població gaudint de les nombroses parades d’artesania i alimentació ubicades als carrers del nostre municipi.

Com cada any, a les 9:00h tothom qui va voler, va poder gaudir del tradicional esmorzar de les viandes de l’hostal, botifarra blanca, negra, cansalada, ou ferrat, vi i aigua. A partir de les 11:00 hores, diversos cantants repartits pel nucli de Montmaneu, van interpretar fragments d’òpera molt conegudes. A les 12:00 hores els moixiganguers d’Igualada van oferir una gran actuació castellera amb tres pilars de quatre de salutació, un set de sis, un tres de set, un quatre de set amb agulla i un vano de cinc , tots ells amb èxit.

A la sortida de missa, es va fer el nomenament del calderer d’honor que aquest any va ser l’Hble. Sr. Damià Calvet Valera, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Hereuet i la pubilla de Montmaneu, Guillem Paín i l’Abril Samaranch li van fer entrega d’una reproducció de les calderes de Montmaneu.

A les 14:00 hores i després de la benedicció de les calderes, a càrrec del mossèn Enric Garcia, es va fer el repartiment de les 6 calderes entre tot el públic assistent.

A les 18:30 hores, l’humorista Fel Faixedas va fer un divertit monòleg interactiu, que va fer gaudir al nombrós públic assistent.

Des de l’Ajuntament agraïm a tots els veïns que van participants a la cercavila del carnestoltes i als calderers i calderera que van elaborar les magnifiques calderes.

Darrera actualització: 05.02.2021 | 12:45