Crònica Festa Major de Montmaneu 2019

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 00:00

Una gran Festa Major, la que han viscut els veïns/nes de Montmaneu aquests cap de setmana, amb moltes activitats per poder participar i gaudir gent de totes les edats.

La festa va començar dijous a les 21 h., l'hereu i la pubilla de Montmaneu van encendre unes traques que donaven pas a l'encesa de les llums de la plaça major. Seguidament i després de uns suculents entrepans de 4 rodes Food truck de l'Antonio. El Dj. Toni Fàbregas ens va oferir unes versions dels 70 - 80 - 90  fins ben entrada la matinada, a "La Sala", convertida amb una autèntica Discoteca.

El divendres a les 18,30 h., es va celebrar un partit de futbol sala entre els equips de CF MONTMANEU - FS DYNAMO DE CERVERA, disputant-se el trofeu Festa Major. Va resultar guanyador el CF MONTMANEU a la tanda de penals. A les 21 h. a la plaça Major, es va celebrar el tradicional  sopar popular amb una assistència de 435 comensals. Després del sopar, es va fer la proclamació de l'hereu i pubilla de Montmaneu, que varen ser en Guim Pain i L'Abril Samaranch,  els quals seran  qui representaran a Montmaneu a la Fira d'Igualada i a la Festa de la Caldera de Montmaneu. A continuació, la Sra. Maria Lluissa Castellà, va ser l'encarregada de fer el prego d'enguany amb un bonic pregó, recordant vivències a Montmaneu i acabant amb un bonic vers dedicat a Montmaneu. I finalment, per acabar la humorista Mayte Carreras ens va fer gaudir d'un magnífic espectacle.

Dissabte a les 9 h, es va fer la tradicional excursió a la font de La Panadella, a peu o amb bicicleta. En arribar, es va fer un magnífic esmorzar amb coques de varies tipus del forn de pa de La Panadella. Des de les 11h. fins a les 14h a la zona esportiva, inflables i jocs per la mainada, a la mateixa hora, partits de futbol, tenis taula, cal destacar el partit de bàsquet femení, entre dos equips de Montmaneu, carrer amunt contra carrer avall. A la tarda, la pluja va fer anul·lar l'espectacle infantil "Mes Tumàcat". A les 20,30 h els veïns i veïnes de Montmaneu, ens van oferir un any més un gran espectacle de Escala en Hi-fi, fent unes magnífiques imitacions d'artistes famosos d'abans i d'ara. A les 24 h el famós grup de versions  "The Xandals"  va delectar el nombrós públic assistent fins a les 3 de la matinada.

El diumenge, a les 10,30 h els gegants, cap grossos i grallers de Verdú, acompanyats dels caps Grossos de Montmaneu, varen fer una cercavila per tot el municipi. A les 12,30 h missa amb acompanyament musical de la magnífica orquestra Rosaleda. Tot seguit sardanes amb la mateixa orquestra. A les 18,30 h la Plaça Major, es va omplir de gom agom per escoltar el magnífic concert de l'orquestra Rosaleda i a continuació, gran ball de gala per la mateixa orquestra, a la mitja part es va obsequiar amb uns  entrepans per a tots els assistents.

El dilluns a la Capella de la Mare de Deu de La Creu, es va celebrar com cada any la missa pels difunts i a la sortida, al cafè del Poble es va fer un vermut popular i a continuació una magnífica gran paella, per 125 comensals, una bona sobretaula amb un bingo popular que varen donar pas als jocs populars, curses de sacs, tirar la corda, trencar l'olla, jocs de les cadires etc. per la mainada i pels més grans. Va posar fi a la Festa Major, el reconegut grup d'havaneres " SON DE L'HAVANA", el qual va cantar les seves versions i les més conegudes com “El Canó de Palamós” , “la Vieja Lola”, “El meu avi” etc. Tot acompanyat del corresponent rom cremat.

Cal destacar el nombrós públic assistents a tots els actes que s'han dut a terme en aquesta Festa Major i la participació a tots ells.

Agrair també a tots els veïns/veïnes, que han col·laborat en aquesta Festa Major. I sobretot, a totes les organitzadores, professores, actors/res, tècnics, que han fet possible un any més que L'Escala Hi-Fi hagi estat un gran èxit.

 

Darrera actualització: 05.09.2019 | 09:29