Crònica Festa de la Caldera 2019

Dimarts, 5 de març de 2019 a les 00:00

El bon temps i la magnífica programació va fer que la Festa de la Caldera d’enguany fos un èxit rotund.

La Festa va començar el dissabte a les 18 hores amb una rua per tots els carrers del nostre municipi i va finalitzar al local anomenat “la Sala”, amb ball, gresca i molta xerinola, acabant la festa amb una gran xocolatada per tothom. La rua va esta acompanyada del grup d’animació la Cremallera. Cal destacar la gran actuació de la comparsa local formada per homes i dones de Montmaneu, fent una gran paròdia.

El diumenge a partir de les 8:00 hores i mentre les olles bullien, es va servir un esmorzar de pagès per agafar forces, botifarra blanca, negra, cansalada i ous ferrats.

En el transcurs del matí, els visitants van poder veure les nombroses parades ubicades pels carrers  de Montmaneu i els més agosarats es van apuntar amb el ja tradicional curs “d’all i oli”. Durant tot els matí, el grup d’espectacle de carrer  les Enfants, un exèrcit de festa, va animar amb música en directe, situacions còmiques i efectes pirotècnics.

Després de la missa oficiada pel Excm. I Rvd. Sr. Romà Casanova i Casanova, Bisbe de Vic, que va beneir les calderes, i va haver els parlaments des del mític balcó de “Cal Parada”. L’Alcalde de Montmaneu, Angel Farré Carulla va donar les gràcies a tots els assistents i lloar l’aspecte solidari de la Festa de la Caldera i va agrair als Montmaneuencs i montmaneuenques la seva col·laboració i participació. Seguidament va prendre la paraula el Excm. Sr. Marc Castells Berzosa, President de la Diputació de Barcelona, el qual va elogiar la Festa i agrair a la gent de Montmaneu que conservessin aquesta Festa tan consolidada al municipi i representativa a tota la comarca.

A continuació, els nostres caldereres d’honor, la popular presentadora del TN migdia Sra. Núria Solé,  el Sr. Tomàs Molina, home del temps, varen dedicar unes paraules a tot el públic assistent, remarcant que festes com aquestes tant solidàries és important que estiguin presents al calendari festiu del nostre país.

Seguidament, i després d’unes breus paraules del nostre mestre calderer Josep Parera Casanovas, es va fer el repartiment de la tradicional escudella.

A les 18 hores, a la sala polivalent del Hotel Bayona de La Panadella, amb la sala plena de gom a gom, el popular humorista Pep Plaza, va fer la representació del seu espectacle “I ara, que més?”, imitant a molts personatges coneguts com per exemple: Pep Guardiola, Eugenio, Quim Monzó, Boris Izaguirre, Matias Prats .... i varies cançons de personatges coneguts com Lluís Llac, Diango, Joan Manuel Serrat...

Des de l’Ajuntament, estem molt satisfets de tal com es van desenvolupar tota la Festa i volem agrair la col·laboració de tots els veïns/es de tot el municipi.

Darrera actualització: 23.05.2019 | 13:51