Crònica de la Festa de la Caldera 2022

Dimarts, 1 de març de 2022 a les 00:00

Aquest cap de setmana, Montmaneu va celebrar la Festa de la Caldera. La Festa va començar el dissabte a les 18:00 h amb una cercavila per tot el poble amb el grup d’animació 3/4 de 15. En acabar la rua, a la Sala de Montmaneu, van fer el fi de festa amb el mateix grup. Entre d’altres, cal destacar la comparsa dels veïns i veïnes de Montmaneu, disfressats de col·legials i menjant el típic “dònut”, que al final es va repartir per tot el públic assistent.

Diumenge de bon matí, Montmaneu es va omplir de molta gent, que després de degustar un bon esmorzar típic de la caldera,  van poder fer un llarg recorregut pels carrers del municipi plens de parades i jocs gegants per totes les edats.

També, a les 12:00h es va oferir la missa celebrada pel excm. i rvd. Sr. Romà Casanovas, bisbe de Vic. A continuació, els Moixiganguers d’Igualada van fer la primera actuació de la temporada, oferint-nos una lluïda actuació. En acabar l’acte, el Sr. Bisbe juntament amb el mossèn Enric Garcia, capellà de la parròquia de Montmaneu, van beneïr les calderes.

Seguidament, l’Alcalde del municipi l’Il·lm. Sr. Angel Farré va dirigir unes paraules a tots els veïns i veïnes enunciant també unes actuacions d’obres importants al municipi. Tot seguit, va ser cedir la paraula a la Molt Honorable Sra. Laura Borras Castanyer, Presidenta del Parlament de Catalunya, que ens va acompanyar durant tot el matí, i va posar en relleu aquest tipus de festes tan antigues i representatives del nostre país, finalitzant el seu parlament amb un poema del veí de Montmaneu Sr. Isidre Ollé.

Després dels parlaments, la gran actriu i humorista catalana Judit Martín va fer el pregó de la festa amb unes paròdies que van fer riure a tota la gent que omplia de gom a gom la plaça.

A les 14:00 hores, l’alcalde de Montmaneu Sr. Angel Farré i la M.H. Presidenta del Parlament Sra. Laura Borras, juntament amb la Vicepresidenta del Parlament i tots els alcaldes que acompanyaven a la festa, van fer un tast de la caldera. Acte seguit, es van repartir les calderes per tot els assistents.

A les 18:00 h a la sala polivalent de l’Hotel Bayona de la Panadella, l’actriu Judit Martín, va protagonitzar l’espectable “Not talent” en el qual va improvitzar i parodià diferents personatges.

L’Ajuntament de Montmaneu, agraeix a tots els veïns i veïnes de Montmaneu,  la seva col·laboració i participació a la Festa, i en especial als verdaders protagonistes de la mateixa, els Calderers, que sota la coordinació del mestre calderer Josep Parera, van fer una escudella boníssima com cada any, més no, perquè és impossible.

Agrair, al Sr. Francesc Requesens la seva col·laboració i l’Hotel Bayona, per la sessió de la sala polivalent. També a l’empresa Mapamundi Produccions per la seva implicació en la festa.

Darrera actualització: 01.03.2022 | 12:09