Festa de la Caldera

Per Carnestoltes un dels costums més arrelats són els grans àpats col·lectius, oferts en alguns llocs als pobres, i en d’altres que pren part tota la població, que és possiblement el seu origen correcte. Tothom participa en l’obtenció dels ingredients, que passen a ser comuns i tothom hi té dret. Aquest tipus d’àpats tenen el seu origen en cerimònies sagramentals col·lectives anteriors a la cultura romana, sentit que encara mantenim en els grans banquets que efectuem en grans moments de la nostra vida.

l repartiment de la caldera , una mena d’escudella, és una tradició que es conserva a la població de Montmaneu. Tradicionalment es realitzava el dimarts de carnaval, malgrat en l’actualitat té lloc el diumenge de Carnestoltes. Prèviament a la distribució del menjar entre els veïns i visitants el capellà beneeix les calderes d’escudella. Es també tradicional concursar en un típic joc de bitlles mentre les calderes amb la botifarra, trossos de cansalada, arròs, fideus i d’altres condiments s’acaben de coure.

Se celebra el diumenge abans del dimecres de cendra.

Durant la festa hi ha diferentes activitats infantils i teatrals, concurs, etc.  i com no, l'esperat repartiment d'escudella i nomenament del Calder d'Honor. 

Adreça:

A la plaça Major

Darrera actualització: 05.04.2017 | 08:31