Català   ·   Castellano   ·   English   ·   Français   ·   Deutsch   |   Versió Mòbil   ·   Sense estils
Ets a: Inici > Municipi > Llocs d'interès > Castell de Riquer

Castell de Riquer

Situat en el paratge Sant Jordi, a prop de La Panadella i a uns 4 km de Montmaneu, i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Es troba situada damunt d'un terrer i ja només s'observen restes d'una torre, en estat ruinós i emboscada entre alzines.

Als peus d'aquest terrer, encara s'hi veuen vestigis de parets i murs, que corresponen al que fou l'església de Sant Jordi i les cases del minúscul veïnat. La història que s'ha pogut treure del lloc i del castell és molt precària, i es difícil que pugui ser gaire més ampliada. El lloc o coma de Riquer va ser objecte de donació per Borrell, bisbe de Vic, a Ató, per a l'edificació d'una torre amb els seus estatges, el 18 d'agost de 1016.

D'aquesta data passem, sense saber-ne res més, a l'any 1182, en que ja hi havia el castell i família anomenada Riquer. Fins entrat el segle XVI aquesta família té en senyoriu el lloc de Riquer, que compta amb nou famílies en 1358, segons el fogatge d'aquest mateix any, però que a darreries de segle solament es troben dues cases habitades.

Butlletí digital

Vols rebre els Titulars, l'agenda i els anuncis oficials al teu correu?
Apunta-t'hi!El Temps

a Montmaneu

Loading...

RSS

Subscriu-te a les RSS de l'Ajuntament

Notícies Agenda Tauler d'anuncis Perfil de contractant Borsa de treball
Ajuntament de Montmaneu
Carrer de la Panadella 8
08717 Montmaneu
T. 938092010
montmaneu@diba.cat
NIF. P0813200C
Amb la col·laboració de:
Diputació de barcelona